Ravintola Rudolf

Ravintola Rudolf on Helsingin Rudolf Steiner -koulun oppilas- ja henkilökuntaravintola. Se toimittaa ruoan myös koulun tiloissa toimiville päiväkodeille. Rudolf palvelee noin tuhatta ruokailijaa Lehtikuusentien ja Paraistentien koulurakennuksessa.

Asiakkaille tarjotaan maukasta, monipuolista, selkeää ja terveellistä ruokaa, joka valmistetaan omassa keittiössä. Valmistuksessa käytetään mahdollisimman paljon kotimaisia raaka-aineita ja luomua.

Rudolfin ruokalista noudattaa kahdeksan viikon sykliä. Sitä muokataan kauden ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Päiväkodin puolella nautitaan kasvis- ja kalaruokaa; koulun puolella valittavana on kasvisruoka, liha- tai kalaruoka sekä puuro. Kasvisruoan riittävä proteiinimäärä turvataan linsseillä ja pavuilla: kasvava lapsi tarvitsee jopa tuplasti enemmän proteiinia kuin aikuinen!

Uskomme hyvän ruoan nostavan kouluruoan arvostusta ja vähentävän pois heitettävän ruoan määrää. Todellinen kulttuurinmuutos edellyttää kuitenkin keittiön, koulun henkilökunnan ja vanhempien tiivistä yhteistyötä.

”Lautasen syöminen tyhjäksi on eettistä ja ekologista – samoin se, ettei ruokaa jää turhan paljon yli. Ruoan arvostaminen ja muiden ruokailijoiden kunnioittaminen on kaikkien kasvattajien yhteinen asia”, Kruskan toimitusjohtaja ja Rudolfin toiminnasta vastaava Tuija Ruuska toteaa.