KK Kruska Oy

Pitkän linjan kasviskokit Tuija Ruuska ja Hanni Brotherus perustivat Kasviskeittiö Kruskan (nyk. KK Kruska) vuonna 2008. Liikkeelle lähdetiin Kuvataideakatemian tiloissa toimivasta Kasvisbaarista sekä kasvisruokaan erikoistuneesta pitopalvelusta. Vuoden 2013 syksyllä Kruskan vastuulle siirtyi myös Helsingin Rudolf Steiner -koulun oppilas- ja henkilöstöravintola Rudolf.

Kruskassa valmistetaan maukasta, monipuolista ja itse tehtyä kotiruokaa. Raaka-aineet ovat laadukkaita ja mausteet aitoja: keinotekoisia makuaineita ei käytetä. Ruoanvalmistuksessa suositaan luomua ja lähiruokaa, ja osa raaka-aineista hankitaan suoraan viljelijöiltä.

Tuija ja Hanni tutustuivat toisiinsa 90-luvulla. Molemmat työskentelivät tuolloin Helsingin Korkeavuorenkadulla toimivassa legendaarisessa Ravintola Kasviksessa, yhdessä Suomen ensimmäisistä ja ansiokkaimmista kasvisruokaan erikoistuneista ravintoloista.

Kruska jatkaa nyt jo edesmenneen Kasviksen viitoittamalla tiellä. Sen tavoitteena on edistää eettistä ja ekologista ruokakulttuuria, tiivistää kaupungin ja maaseudun välistä yhteistyötä sekä kouluttaa kasvisruokaan erikoistuneita osaajia.