Kasvisbaari

Helsingin Sörnäisissä toimiva Kasvisbaari on Kuvataideakatemian opiskelija- ja henkilöstöravintola. Ravintola on avoin kaikille kasvisruokien ystäville, ja myös vegaaneille ja keliakikoille löytyy joka päivä maistuva lounasvaihtoehto.

Kasvisbaarin asiakkaat pääsevät maistelemaan niin perinteisiä kotiruokia kuin etnisiäkin makuja. Raaka-aineina käytetään runsaasti palkokasveja, kokojyväviljoja, siemeniä, pähkinöitä ja tuoreita kasviksia. Suurin osa palkokasveista ja viljoista on luomua. Kotimaisia raaka-aineita suositaan mahdollisuuksien mukaan.

Kasvisbaarin ruokalista noudattaa kahdeksan viikon sykliä. Sitä muokataan kauden ja raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Lounasvaihtoehtoja on kolme:

  • lämmin, lounaspöydästä noudettava kasvislounas salaatteineen
  • päivittäin vaihtuva keittolounas salaatteineen sekä
  • juusto- tai tofu-lounassämpylä raasteineen

Kasvisbaarin ruokaa on kiitelty muun muassa aidosta, hyvästä mausta, oikeaoppisesta koostumuksesta sekä täyttävyydestä: kasvisruoka(kin) vie nälän, kun se sisältää riittävästi proteiinia. Kestosuosikkeja ovat vuodesta toiseen etno- ja curryruoat sekä pastat.

Lounaan hinta opiskelijakortin esittävälle korkeakouluopiskelijalle on 2,60 euroa. Kelan tuen osuus on 1,94 euroa/ateria/päivä.

TERVETULOA! WELCOME!