Yrittäjät

KK Kruskan toimitusjohtaja Tuija Ruuska on pitkän linjan kasviskokki ja kasvisruokakouluttaja. Hän opiskeli ravintolakokiksi Perhossa, perehtyi kasvisruoan valmistukseen Ravintola Kasviksessa ja pätevöityi restonomiksi Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Tuija on kirjoittanut vuosien kuluessa useita kasviskeittokirjoja. Näistä viimeisin on vuonna 2012 valmistunut, nuorille suunnattu ja helpohkoista resepteistä koottu ”Kasvisaskeleet” (Moreeni, 2012).

Kasvisbaarin toiminnasta vastaava Hanni Brotherus on alkuperäiseltä koulutukseltaan puutyöalan suunnittelija. Ruoka veti kuitenkin pidemmän korren pian valmistumisen jälkeen, ja Hanni pätevöityi kasviskokiksi Ravintola Kasviksen keittiössä – Tuijan ja useiden muiden kollegoidensa tavoin. Hannin kädenjälki näkyy vuonna 1992 ilmestyneessä Etnokasviskeittokirjassa, joka oli lajinsa ensimmäinen Suomessa.